اصول نگهداری و بسته بندی مواد غذایی
طرح درس
طرح درس
دانشگاه شهید چمران اهواز
معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی
طرح درس ویژة درسهای تحصیلات تکمیلی دانشگاه
آدرس ایمیل: zarei @scu.ac.ir | مرتبة علمی: استاد | نام و نام خانوادگی استاد: مهدی زارعی |
نیمسال تحصیلی: اول 400-99
| گروه: بهداشت مواد غذایی | دانشکده: دامپزشکی |
تعداد واحد: 2 واحد (1 واحد نظری و 1 واحد عملی) | نام درس: اصول نگهداری و بسته بندی مواد غذایی | دورة تحصیلی: دکترای بهداشت مواد غذایی
|
جایگاه درس در برنامة درسی دوره: این درس یکی از دروس اصلی و مهم برای دانشجویان دکترای بهداشت مواد غذایی است.
| ||
هدف کلی: آشنا نمودن دانشجویان با کلیاتی در رابطه با عوامل درونی و بیرونی موثر بر رشد میکروارگانیسم ها در مواد غذایی، روش های مختلف مورد استفاده جهت افزایش مدت زمان نگهداری مواد غذایی از جمله استفاده از سرما، گرما، خشک کردن، اشعه دادن، نگهدارنده های شیمیایی و طبیعی، فشار هیدروستاتیک بالا و روش های مختلف بسته بندی مواد غذایی از جمله بسته بندی در اتمسفر تغییر یافته، بسته بندی تحت خلاء و استفاده از پوشش های خوراکی از جمله اهداف اصلی این درس است.
| ||
اهداف یادگیری: دانشجو پس از گذراندن این واحد درسی با موارد زیر آشنا خواهد بود
| ||
رفتار ورودی: آشنایی با میکروبیولوژی مواد غذایی آشنایی با شیمی مواد غذایی | ||
مواد و امکانات آموزشی: تدریس با استفاده از پاورپوینت انجام میشود. از فیلم های کمک آموزشی و کتابهای آموزشی فارسی و انگلیسی نیز استفاده خواهد شد. تجهیزات آزمایشگاهی جهت انجام آزمایشات مربوطه
| ||
روش تدریس: سخنرانی استاد جمع آوری اطلاعات در خصوص مبحث درس توسط دانشجویان و و بحث گروهی در ارتباط با موضوع سمینار کلاسی توسط دانشجویان
| ||
وظایف دانشجو: حضور منظم و فعال در کلاس های درس مطالعه مرتب مطالب تدریس شده مشارکت در ایجاد بحثهای گروهی راجع به موضوع درس مشارکت در آمادهسازی محیطهای کشت و سایر مواد آزمایشگاهی مورد نیاز برای کلاسهای عملی و انجام آزمایشات تخصصی | ||
شیوه آزمون و ارزیابی: حضور منظم و فعال در کلاسهای درسی، کوئیزهای کلاسی، سمینار علمی و آزمون کتبی و عملی پایان ترم در ارزیابی دانشجو مورد توجه قرار میگیرد | ||
منابع درس:
|
هفتة یکم
|
هفتة دوم
|
هفتة سوم
|
هفتة چهارم
|
هفتة پنجم
|
هفتة ششم
|
هفتة هفتم
|
هفتة هشتم
|
هفتة نهم
|
هفتة دهم
|
هفتة یازدهم
|
هفتة دوازدهم
1- روش های نگهداری مواد غذایی در انجماد و معرفی انواع روش های انجماد
|
هفتة سیزدهم
|
هفتة چهاردهم
|
هفتة پانزدهم
|
هفتة شانزدهم
1- استفاده از پوشش های خوراکی جهت نگهداری مواد غذایی
|